☎ 2310949414 || ☎ 2310952903

Γιατί εμάς;

Εγώ, η Ντάκμαρ Θεοδωροπούλου, γενική διευθύντρια και ιδιοκτήτρια των φροντιστηρίων ΑΧΟΝ ΤΟΥΜΠΑΣ και ΠΥΛΑΙΑΣ γεννήθηκα το 1951 στο δυτικό Βερολίνο, ήμαστε 4 αδέρφια. Σπούδασα γερμανική φιλολογία, πολιτικές επιστήμες και οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Κίελου (βρίσκεται βόρεια, κοντά στα σύνορα με τη Δανία). Εκεί γνωρίστηκα με τον τότε φοιτητή της οικονομικής σχολής Βασίλειο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος δεν με άφησε ούτε στιγμή από εκεί και έπειτα. Επί 12 χρόνια, από το 1972-1984 δίδασκα στην Γερμανία σε δημόσια σχολεία Γερμανικά με ειδίκευση στη διδασκαλία σε άτομα με διαταραχή λόγου καθώς επίσης και με μαθησιακές δυσκολίες, επίσης Πολιτικές Επιστήμες, Ιστορία και Αγγλικά. αλλά και Γερμανικά ως ξένη γλώσσα.

ο 1978 μια υπερβολικά ζεστή μέρα τελέσαμε τον ορθόδοξο γάμο μας στην Αθήνα, έτσι απεκτησα και την Ελληνική υπηκοότητα.

Το 1981 γεννήθηκε ο γιος μας Ανδρέας και το 1982 η κόρη μας Αλεξάνδρα. Και τα δύο μας παιδιά πήγαν σε δημόσια σχολεία στη Τούμπα, ανέμελα χρόνια τότε, ήταν παιδιά της γειτονιάς. Σε ποιο φροντιστήριο έμαθαν ξένες γλώσσες και απέκτησαν τα πτυχία τους στα σχολικά τους χρόνια σε group έως 9 ατόμων στο ΑΧΟΝ ΤΟΥΜΠΑ

Το 1984 μας έφερε ο σύζυγος μου στην Ελλάδα. Θέλαμε να ζήσουμε και στην χώρα από την οποία κατάγεται το άλλο μισό της οικογένειας, κι έτσι εγκατασταθήκαμε στην Άνω Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη. Παραιτήθηκα από την μόνιμη θέση εργασίας που είχα στην Γερμανία και τα 2 πρώτα χρόνια ασχολήθηκα με τα ιδιαίτερα μαθήματα (το συνηθισμένο!!!). Στη συνέχεια εργάστηκα ως κοινωνική λειτουργός και παιδαγωγός μέχρι το 1996, στη γερμανική κοινότητα. Υπάρχουν περίπου 200.000 γερμανόφωνοι σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, από τους οποίους οι περισσότεροι βρέθηκαν στην Ελλάδα για τους ίδιους λόγους όπως και εγώ. Ακολουθήσαμε την καρδιά μας, με όλα τα καλά αλλά και πολλές φορές τα δύσκολα που προκύπτουν μέσα από μια τέτοια απόφαση.

Το 1997 αποφασίσαμε να αναλάβουμε με το σύστημα Franchise, το ΑΧΟΝ Τούμπας στην ΤΟΥΜΠΑ με αρχικά 4 αίθουσες. Γιατί; Επειδή ήταν το μόνο εκπαιδευτικό σύστημα που ήταν επικοινωνιακό, χρησιμοποιούσε οπτικοαουστικά μέσα, multimedia στον υπολογιστή για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και για μένα το αποτελεσματικότερο απ’ όλα, είναι ότι βασίζονταν στον τρόπο διδασκαλίας που είχα διδαχθεί και εφαρμόσει μετά από τις σπουδές μου. Όπως είπε και ο Αριστοτέλης: «Παίζοντας μαθαίνεις», δηλαδή μαθαίνω με όρεξη, κέφι, αγαπάω αυτό που μαθαίνω και εξασκώ την γλωσσά.. Μαθαίνω για τη ζωή, εφοδιάζομαι για το μέλλον ή για να πάω ένα βήμα μπροστά για την καριέρα μου.

Μεγάλη μου λατρεία μου όμως έγινε τώρα ο εγγονός μου, τώρα 15 μηνών.

Μέσα από τα σχολεία ΑΧΟΝ Τούμπας οργάνωσα πολλές φορές με επιτυχία, εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Γερμανία για τους σπουδαστές των Γερμανικών. Οι ευχάριστες αναμνήσεις και τα χαμόγελα των σπουδαστών μας μετά από κάθε επιστροφή αποτελούν τη καλύτερη ανταμοιβή στο έργο μας για εμένα και το σύζυγο μου.

Με τα σχολεία ΑΧΟΝ εκπλήρωσα κάποια από τα όνειρα και τα οράματά μου, γιατί διευθύνω σχολεία που δεν παρέχουν μόνο στοιχειώδη εκπαίδευση. Η εκμάθηση της ξένης γλώσσας στα ΑΧΟΝ είναι αποτελεσματική και παρέχει τα καλύτερα εφόδια με ευχάριστο τρόπο για ένα καλύτερο αύριο. Στα σχολεία ΑΧΟΝ ΤΟΥΜΠΑΣ & ΠΥΛΑΙΑς δεν μεταδίδουμε μόνο γνώσεις, διότι είμαστε μια μικρή κοινωνία, διδάσκουμε στάση ζωής, πλάθουμε χαρακτήρες και ιδιαιτέρως τη πνευματική προσωπικότητα.

Φαίνεται πως τα λίγα λόγια τελικά έγιναν πολλά. Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους θερμότατα για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε τόσα χρόνια!!!

Δυναμικά και ακούραστα κοντά σας για σπουδές με αξιώσεις και στην εκμάθηση εξ αποστάσεως.

Με εκτίμηση,

Ντάκμαρ Θεοδωροπούλου

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα προγράμματα και επωφεληθείτε από τις προσφορές μας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.

Τούμπα Πυλαία
Γρ.Λαμπράκη 61 & Καλαβρύτων 1 Σταγειρίτη 43
Τηλ. 2310 949414 Τηλ. 2310 952903
Email: info@axon-toumpa.gr